July 18, 2016

Bibliometrische gegevens WoS in Pure

Door: Petra Dickhaut | Categorie: databases, publishing, research information

Vanaf juli 2016 zijn tijdschriften en publicaties waar mogelijk verrijkt met bibliometrische gegevens van Web of Science (WoS) van Thomson Reuters. De gegevens zijn zichtbaar voor het wetenschappelijk personeel in Pure. Vanwege de dekking van WoS worden deze gegevens vooral aan publicaties en tijdschriften van TiSEM en TSB toegevoegd. De gegevens zullen worden gebruikt om te kunnen voldoen aan het Standaard Evaluatie Protocol, maar kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld voor het aanvragen van subsidie.

 

Actuele publicatielijst

Het is belangrijk je publicatielijst actueel en compleet te houden. De bibliometrische gegevens zullen daardoor accurater zijn, maar daarnaast zullen de publicaties vaker geciteerd worden aangezien via Pure de gegevens in Narcis, Google Scholar en Publish or Perish terechtkomen.

 

Citatiegegevens

De citatiegegevens op publicaties worden automatisch ingelezen als ze voorzien zijn van het WoS ID. Wanneer WoS als “Import from online source” is gebruikt bij de invoer van publicaties, is de ID onderdeel van de metadata van de publicatie. Zo niet dan kan het worden toegevoegd via de Pure-coördinator van je school. Ook zal LIS-Research Support periodiek de Pure gegevens met de WoS database vergelijken en na een match ID’s toevoegen.

Je kunt je totaal aantal citaties zien op je profielpagina in Pure, onder Research output:

Citaties

 

Impact Factoren

Voor de tijdschriften geldt dat er een correcte ISSN ingevoerd dient te zijn om deze te kunnen voorzien van de impact factor (IF). De IF is vanaf juni beschikbaar voor het afgelopen publicatiejaar. De beschikbaarheid van de IF in Pure zien we als een belangrijke verbetering, omdat deze veel wordt gebruikt binnen, maar ook buiten Tilburg University. We zijn ons bewust van de wereldwijde discussies die kanttekeningen plaatsen bij het belang en gebruik van de IF en we volgen deze dan ook met interesse. Tot er een (beter) alternatief is, zullen wij de IF beschikbaar stellen in Pure.

Voor meer informatie:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recent Posts

Categories

Archives

About

Posts on research data management, open access publishing, copyright, and access to scientific information. For Tilburg University researchers - by the Research Support department of Library and IT Services. Read More